2022-04-01 14:20:32• hírek • Bede Emőke

Már több mint kétszázan folyamodtak menekültstátusért Szatmár megyében

Mivel a szomszédos Ukrajnában továbbra is dörögnek a fegyverek, így nem csoda, hogy a zöldhatáron is folyamatosan érkeznek a háború elől menekülő állampolgárok.

A határrendészet legfrissebb tájékoztatása szerint április 1-én, nem sokkal 0 óra után a nagytarnai határőrök alig 500 méterre a román-ukrán határtól négy fiatalemberre lettek figyelmesek. Mint kiderült, 20 és 22 év közötti fiatalokról van szó, akik a zöldhatáron át érkeztek Szatmár megyébe. Nem ők voltak azonban az egyetlenek, akik a napokban érkeztek Romániába.


Március 31-én, reggel 9 óra környékén mintegy 1500 méterre a határtól szintén két személyt tartóztattak fel a nagytarnai egyenruhások. Mint kiderült, egy 33 és egy 43 éves ukrán állampolgárról van szó, akik a háború elől Szatmár megyébe menekültek.


Ugyanezen a napon a halmi határőrök Csedreg közelében is egy ukrán menekültekre bukkantak. A 33 és 42 év közötti három férfi szintén a zöldhatáron át menekült a háború sújtotta országból.


Az avasfelsőfalui egyenruhások ugyanezen a napon további öt, a zöldhatáron ár érkező férfira bukkantak a román-ukrán határ közelében. Az első, 51 éves állampolgár Tartolc közelében futott bele a határrendészekbe, a többi négy pedig Komorzán közelében lépett be Románia területére. A határrendészet tájékoztatása szerint mindannyian kérelmezték a menekültstátust.


A háború kirobbanása óta összesen 206 menekültjogi kérelmet iktattat Szatmár megyében. Ezek közül 93-at olyan személyek nyújtottak be, akik törvényesen, a halmi határátkelőnél érkeztek Romániába, a többi 113-at pedig a zöldhatáron át menekülők.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: